The Charmed Ones


Go to content

Adam Ant - Stand and Deliver

Video > MusikvideoerADAM AND THE ANTS – “Stand And Deliver”


Når det drejer sig om pop, "stil end substans" er en vedvarende kritik: næsten lige så magtfuld som den er stum. Så ofte pop spiller en shell spil med idéer - bruge stil som en maske eller kode for at sikre de rigtige mennesker får stoffet eller bruge den undskyldning af kunstfærdighed at slippe af sted med de mest uhyrlige spring i stil. "Stand og levere" er en stylist's manifest i lyrik og lyd, og i det register's værste linje - "Deep betydning filosofier hvor kun showbiz taber" - Adam køber ind i de binære sig selv og afslører en vis fretful konservatisme. Hvorfor ikke vende filosofier i showbiz, ligesom resten af det nye Pop gjorde? (Det havde ikke gjort det Beatles eller McLaren nogen overlast, når alt kommer til alt)

Men selv som Adam sang denne linje blev han ikke lever det: resten af hans sang havde travlt med at dreje showbiz i filosofi. Ved de fleste regnskaber Adam var for nervøs til at passe ind i det nye Romantisk, Blitz Kid scene, men denne sang tager dens ånd og vender det til slogans du kunne forstå på legepladsen: "Jeg bruger mine penge på at se flash" "Det er slags svært at fortælle en lurvet de store fejl han gør ". Adam er sang om glæden ved dressing op, for lad os foregive - sensationsprægede et kig eller lyd og levende det. Den stammehøvding dobbelt tromler fra hans gennembrud singler opholdt men billedet ændres, Native American chic erstattes af 18. århundrede plyndre: highwaymen, georgiske knive, pirater. Og det slår igennem på lyden - i stedet for benhårdt Burundi mønstre "Hund Spis hund" eller "Kings Of The Wild Frontier", den rytmer i "Stand og levere" er fulde af blomstrer og galoperer.

Resultatet var intoxicating, nervepirrende. Allerede en stjerne, og en snu, vågent stjerne, når det kom til sin virksomhed, Adam Ant må have vidst, at hans første nye materiale i'81 havde en god chance for at gå direkte ind på toppen. Til sin kredit, han holdt en rekord at fortjent til. Senere ville han spille den pantomime kortet for ofte, men om "Stand og levere" han pladser kostumet drama bare rettighed - en optøjer i farve og en lille antydning af fare. Se videoen Jeg vidste denne rekord var mere af en begivenhed end noget jeg havde hørt før.

Sikkert "Stand og levere" er bygget som en begivenhed, fra hornene at meddele det til den grusomme "yah!", Der slutter den. Det, der slår mig om det nu er, hvor hurtigt det er: på et groft skøn er det topping 140 BPM og det føles som en steeplechase, præget af de stick-tørner pauser og ledsaget af krig hovsa. Disse skriger og hollers tilføjet behov og fantastisk farve Ant spor - manden ikke var stor melodist eller harmonist - og styrkes også det indtryk, at det at være en Ant var et vidunderligt stykke arbejde, et liv i brigandage og broderskabsbånd. På højdepunktet i "Stand og levere", de faux-stammehøvding indkaldelser af hans tidligere hits er pludselig rykket ind i det 18. århundrede indstilling med gloriously idiotisk sang af "fa diddly qua qua!". Ikke for sidste gang den ene er ramt af loyalitet over resolut un-dandyish Marco Pirroni et al. da de sang sammen, men det var så det værd.

Hvad gjorde det betyde? Det betød, Adam Ant havde flair og bolde og en sans for det absurde. Det betød, at han var en stjerne. Den lille drenge underforstået: for mig alt om "Stand og levere" - musik, udseende - var strålende. I det øjeblik Adam Ant styrtede ned gennem vinduet over ved skole hallen var det øjeblik blev jeg stille og roligt besat med pop. Jeg har aldrig haft tillid eller kjole forstand at være et DANDY landevejsrøver, men hvis den vil have mig Jeg vil stadig løfte om mit tilhørsforhold til Insect Nation.

Forside | Familien | Galleri | Video | Kontakt | FAQ | Site Map


Back to content | Back to main menu