The Charmed Ones


Go to content

Pirates of the Caribbean 1

Video > Pirates of the CaribbeanPirates of the Caribbean Trilogien
Alle sejl er sat i denne spektakulære boks med alle tre Pirates of the Caribbean film, hvor du kan genopleve hvert eneste magiske øjeblik af det fantastiske pirateventyr, der tog verden med storm. Lad dig rive med i eventyret, som kaptajn Jack Sparrow (Johnny Depp), Will Turner (Orlando Bloom), Elizabeth Swann (Keira Knightley) og alle de uforglemmelige pirater gjorde til en verdenssucces. Det hele begynder, da Jack og hans besætning tager af sted for at kræve The Black Pearl tilbage og finder skatten, hvis forbandelse har dømt kaptajn Barbossa (Geoffrey Rush) til at leve blandt de levende døde. Eventyret fortsætter med det dramatiske opgør med Davy Jones, den legendariske kaptajn på Den Flyvende Hollænder. Trilogien når sit højdepunkt med genforeningen i piraternes broderskab og den sidste kappestrid i den gigantiske malstrøm.

Pirates of the Caribbean The Curse of the Black Pearl: Da guvernørdatteren Elizabeth bliver kidnappet af pirater fra skibet The Black Pearl, begiver den unge smed Will sig ud for at lede efter hende, kun assisteret af den fordrukne Jack Sparrow, der engang var kaptajn på selvsamme sørøverskib. Hvad de ikke ved er, at piraterne, under ledelse af den grumme Barbossa, bærer på en frygtelig forbandelse...
Pirates of the Caribbean er en rigtig røverhistorie i ordets allerbedste betydning. Her er drabelige sværdkampe, skønjomfruer, der skal reddes, tabte skatte, der skal findes, og alt sammen sker det med et bragende Hollywood budget i ryggen til lyden af sprudlende musik. Hovedrollen som smeden Will bliver spillet af Orlando Bloom (Legolas fra Lord of the Rings), og han er på vej til at blive en kæmpe stjerne. Og mens pigerne så går amok over ham, kan vi drenge sidde og forelske os i filmens anden kommende stjerne, Keira Knightley, der spiller Elizabeth. Hun fik sit gennembrud i fodboldfilmen Bend It Like Beckham, og hvis hun spiller sine kort rigtigt, vil alle kende hendes navn om et par år. Men det er alligevel Johnny Depp, der stjæler billedet, når han vælter rundt som den konstant halvsnaldrede Jack Sparrow. Efter eget udsagn har Depp baseret karakteren på Keith Richard ud fra filosofien om, at pirater var datidens rockstjerner. Han er et syn for guder. En fusker uden lige. En herlig karakter. Det var så heltene. Modsat dem står Geoffrey Rush som skurken Barbossa. Selvom han er mest kendt for sine seriøse roller - for eksempel i , som han vandt Oscar for så kaster han sig ud i rollen med hele sin sjæl, og han ser virkelig ud, som om han råhygger sig! Og det er faktisk den generelle vibration, jeg fik fra filmen. Det virker, som om alle råhyggede sig, da den blev lavet. Der er ingen tvivl om, at Pirates of the Caribbean er godt håndværk, men det, der gør, at den holder lidt bedre end andre store Hollywood film, er, at dens fokus helt klart ligger hos karaktererne. De storslåede actionscener er forhindringer på vejen for filmens karakterer; det er ikke karaktererne, der står i vejen for actionscenerne. Filmen har også nogle virkeligt flotte special effects. Fidusen med de forbandede pirater er jo, at når de bliver ramt af månelys, kan man se, hvordan de i virkeligheden ser ud. De ligner nemlig rådne skeletter. Hen mod filmens slutning er der en vanvittig sværdkamp mellem vore helte og de forbandede pirater. Den foregår i en stor grotte, hvor kegler af månelys skinner igennem loftet, så når piraterne kaster sig rundt i vild kamp gennem disse lyskegler, bliver den del af dem, der er berørt af lyset, til skelet, mens resten af dem stadig ser almindelig ud. Andre scener foregår i fuldmånelys, hvor hele besætningen af pirater er forvandlet til skeletter. Det er simpelthen nogle af de flotteste effekter, jeg længe har set.

Her er traileren til første afsnit:

Forside | Familien | Galleri | Video | Kontakt | FAQ | Site Map


Back to content | Back to main menu